Romige engelenvleugels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Beboter een springvorm (26 cm doorsnede) en bestuif hem met .
  2. Klop de , 100 gram en een snufje romig.
  3. Klop de er een voor heen doorheen.
  4. Meng de en het en klop het met 3 eetlepels kort door het beslag heen.
  5. Strijk het deeg in de vorm.
  6. Bak de bodem 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  7. Laat hem afkoelen.
  8. Laat de uitlekken en vang daarbij het sap op.
  9. Roer het glad met 5 eetlepels sap.
  10. Breng de rest van het sap aan de kook en roer het aangemaakte erdoorheen.
  11. Laat het ca. 1 minuut al roerend zachtjes koken, Spatel de erdoorheen.
  12. Laat de compote ca. 5 minuten afkoelen.
  13. Snijd de taart horizontaal doormidden en sluit de springvorm om de onderste bodem.
  14. Strijk de erover heen en laat afkoelen.
  15. Klop 200 mililiter stijf, roer de , de kwark, 75 gram en de kort doorelkaar.
  16. Spatel de er meteen doorheen, Strijk de roommassa over de .
  17. Leg de tweede bodem erop en zet de taart ca. 2 uur koud weg, Rasp de grof.
  18. Snijd de taart vertikaal doormidden.
  19. Klop 350 mililiter stijf met de .
  20. Strijk de taarthelften luchtig in met en schuif ze als twee engelenvleugels tegen elkaar aan.
  21. Versier met de , , de carambole en suikerparels.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, boter, magere kwark, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom, mascarpone, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, slagroom, mascarpone, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
239 kcal
11%3824 kcal
Vetten
17 g.
24%272 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
13%176 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige engelenvleugels