Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte chocolademousse met gekofijte citroen recept
Witte chocolademousse met gekofijte citroen recept

Witte chocolademousse met gekofijte citroen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken. Verwarm de suiker en water tot de suiker is opgelost. Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook ze zachtjes 5 minuten. Schep de citroen eruit en laat afkoelen. Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk en laat de chocolade er alroerend in smelten. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme chocolademengsel. Laat iets afkoelen tot een lobbig mengsel. Verdeel de chocoladekruimels over de bodem van de glazen en sprenkel de rum erop. Spatel de slagroom door het chocolademengsel en schep de mousse in de glazen. Laat ze in de koelkast opstijven. Serveer het dessert met de citroenplakjes gehalveerd.

Serveersuggesties

I.p.v. citroen neem chocoladesnippers, i.p.v chocoladecake neem bastognekoeken

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit witte chocolademousse met gekofijte citroen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven