Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brabantse veekoeken recept
Brabantse veekoeken recept

Brabantse veekoeken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf. Kook deze 10 minuten in ruim water met zout en laat ze goed uitlekken. Maak het gehakt met zout, peper en het gesnipperde uitje aan en verdeel het in evenveel balletjes als er koolbladeren zijn. Bak de balletjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar. Leg de balletjes op de koolbladeren en bind ze met wat keukentouw vast. Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin. Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus het vet af met at azijn. Giet dit over de rolletjes. Dek de schaal met een deksel of aluminiumfolie af, schuif de schaal in een op 220 graden C. voorverwarmde oven en bak de rolletjes 20 minuten.

Allergenen Informatie

Voor dit brabantse veekoeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven