Al roerend de rest van de lauwe er bij gieten tot het een mooi glad beslag is.
Het beslag 1 uur afgedekt met een vochtige doek op een warme plek laten rijzen.
Was de en laat ze goed uitlekken.
Schep de rozijnen(75 gram)(75 gram) door het beslag.
Laat in een braadpan met een middellijn van circa 20 cm. 1 eetlepel slaolie(1 stuk) goed warm worden.
Doe het beslag in de pan en bak de onderkant van de broeder op hoog vuur snel bruin.
Zet het vuur laag en laat de broeder in 1 uur gaar worden.
Neem een breinaald en prik daarmee in het gebak om te zien of het gaar is.
Neem de broeder uit de pan.
Doe nog een eetlepel olie in de pan en bak ten slotte ook de andere kant van de broeder mooi bruin.
Verwarm de stroop(1 stuk), naar gewenst met een beetje boter.
De broeder dient warm geserveerd te worden met de warme stroop(1 stuk).
In de Zaanstreek werd het broederbeslag in een natte broederzak gedaan, waarna het geheel in een pan water twee uur werd gekookt.
De broeder werd met een draadje in plakken gesneden en met een sausje van boter en stroop(1 stuk) geserveerd.
Ook wel Jan-in-de-zak genoemd.
Broeder kan als hoofdmaaltijd of als toetje dienen.
De broeder kan ook in een zak of in een cakevorm gekookt worden.
Deze kan direct gegeten worden met stroop(1 stuk) en boter of men kan de broeder laten afkoelen, in plakken snijden en deze plakken opbakken in roomboter en serveren met stroop(1 stuk) of stroopsaus.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stroop
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (6)
Broeder heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies RESET
Au bain marie kan ook. Ik ben afgestapt van de zak (jan in de zak) en van de oven. Het ging nooit perfect. En nu gaat het zeer goed. Voordat men het beslag gaat maken, de melk en het ei een 1/2 uur to... Lees reactie
Marian 11 maart 2014
Mijn moeder maakte hier altijd kaneelpap bij. Heerlijk was dat.
Nellie 20 maart 2013
@Jaap Dol
Een echte ouderwetse broeder uit de magnetron.
Hoe ouderwets zijn die magnetrons eigenlijk?
Rotkok 18 december 2012
Broeder beslag: 1 pak zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, beetje zout, met melk heel stijf beslag maken, dan in een glazen vuurvaste kom, met 5 cm water er weer boven op,deksel er op, 14 minuten op 600 o... Lees reactie
Jaap Dol 15 oktober 2012
Hoelang van tevoren moet het gist wachten?
Rosa 13 oktober 2012
Mijn oma maakt het altijd en ik vind het heerlijk.
Jorien 7 oktober 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.