Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Potstro


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de boekweitgrutjes met het zout in een pan.
Giet, goed roerend, scheutje voor scheutje de karnemelk erbij.
Breng de massa al roerend aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur doorkoken.
Dien de potstrou warm op met een klontje boter en stroop.
Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Dit is een recept dat ik me nog kan herinneren van mijn jeugd. Als we dan uit school thuis kwamen, stond het op de tafel te dampen met de roomboter er over en de bruine stroop. Ja dat mis ik nog wel eens hoor, doch nu ik het recept weer in Beppe Zusanna's boekje heb ondekt is een gelukje. Ik hoop dat een ieder die dit recept probeert het als smakelijk vind als ik.

Allergenen Informatie

Voor dit potstro recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Potstro heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Bak spekjes lekker bruin. Giet dit over de Potstro in plaats van boter. Heerlijk en met stroop natuurlijk.
    Kukeleku gaf dit recept op 5 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • In plaats van boter gebakken gerookt spek zelf dun snijden!
    Tjer de Jong gaf dit recept op 4 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven