Maak eerst het harde deeg.
Meng de en de suiker goed doorelkaar.
Meng daarna de rest van de ingredienten erdoor tot een mooi glad deeg.
Maak er een bal van, duw het iets plat en verpak in pastic folie.
Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
Maak intussen de vulling:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne partjes.
Vermeng ze in een kom met 2 eetlepels abrikozenjam, het vanillemerg en de citroensap.
Dek het af en zet apart.
Klop in een kom de boter(130 gram)(200 gram) zacht, meng dit met het amandelspijs(150 gram), de suiker en de eieren(3).
Zeef in een kom de bloem(130 gram)(300 gram), bakpoeder(1 theelepel) en zout(1 stuk)(1 stuk).
Voeg dit bij het botermengsel en klop tot een luchtig beslag.
Vet de springvorm in.
Rol het deeg uit en bekleed de onderkant en de zijkanten van de springvorm.
Prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg op de bodem van de vorm.
Besmeer de bodem met 2 eetlepels jam.
Verdeel de helft van het cakebeslag erop, schep hierop het appelmengsel en dek de appels(3) af met de rest van het cakebeslag.
Bestrooi met amandelschaafsel(50 gram)
Zet de raart in het miden van de oven en bak hem ca 60 minuten.
Laat hem 5 minuten afkoelen, verwijder de springvorm en laat de taart verder afkoelen.
Verwarm intussen de abrikozenjam(3,5 eetlepels)(4 eetlepels) in een pannetje en smeer de hele taart in met de warme jam.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelspijs en amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.