Ingrediënten

+ -
print

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Voor de afwerking:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
  2. Maak eerst het harde deeg.
    Meng de en de suiker goed doorelkaar.
  3. Meng daarna de rest van de ingredienten erdoor tot een mooi glad deeg.
    Maak er een bal van, duw het iets plat en verpak in pastic folie.
    Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
    Maak intussen de vulling:
    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne partjes.
    Vermeng ze in een kom met 2 eetlepels abrikozenjam, het vanillemerg en de citroensap.
  4. Dek het af en zet apart.
    Klop in een kom de zacht, meng dit met het , de suiker en de .
  5. Zeef in een kom de , en .
  6. Voeg dit bij het botermengsel en klop tot een luchtig beslag.
    Vet de springvorm in.
  7. Rol het deeg uit en bekleed de onderkant en de zijkanten van de springvorm.
  8. Prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg op de bodem van de vorm.
  9. Besmeer de bodem met 2 eetlepels jam.
    Verdeel de helft van het cakebeslag erop, schep hierop het appelmengsel en dek de af met de rest van het cakebeslag.
    Bestrooi met
    Zet de raart in het miden van de oven en bak hem ca 60 minuten.
    Laat hem 5 minuten afkoelen, verwijder de springvorm en laat de taart verder afkoelen.
    Verwarm intussen de in een pannetje en smeer de hele taart in met de warme jam.
  10. Serveer met een toef slagroom.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs en amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
461 kcal
23%5532 kcal
Vetten
32 g.
47%384 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
57 g.
22%684 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozenappeltaart