Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amandeltulband recept
Amandeltulband recept

Amandeltulband


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 graden.
Tulbandvorm invetten en bestrooien met paneermeel.
Amandelschaafsel roosteren in koekenpan zonder boter. Tot goudbruin bakken en dan laten afkoelen.
Boven een kom het bakmeel met de suiker, vanille suiker en 1/2 theelepel zout zeven. De afgekoelde amandelen en de cranberries door dit mengsel roeren.
Maak in het midden een kuiltje.
Smelt de boter. In een maatbeker het ei los kloppen en voeg de melk en gesmolten boter aan het ei toe.
Schenk het eimengsel in het kuiltje en meng het geheel met een vork tot dat er geen meel meer zichtbaar is tot licht klonterig beslag.
Schep het beslag in de tulband vorm en bak in het midden van de oven. Laat de tulband na baktijd nog circa 20 minuten afkoelen in de vorm en daarna de vorm verwijderen.
Nadat de tulband geheel is afgekoeld kan je deze bestrooien met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit amandeltulband recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven