Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Barbietaart recept
Barbietaart recept

Barbietaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 150 graden C. In beslagkom boter met de mixer glad en luchtig kloppen, eieren één voor één toevoegen. Melk en mix voor vanillecake toevoegen en 4 minuten op de hoogste snelheid mixen. Beslag in schaal scheppen en de bovenkant glad strijken. De cake op rooster in het midden van de oven in 60 minuten goudbruin en gaar bakken, (controleer met een satéprikker op het einde van de baktijd: prik in het midden van de cake: komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar). Cake op rooster verder laten afkoelen. In het midden van de cake een gat maken en de pop erin steken. 400 gram marsepein uitrollen tot een cirkel van ongeveer 50 centimeter doorsnede. Inkeping tot het midden maken en de marsepein losjes om de cake draperen. Van de rest van de marsepein een bovenstukje maken voor de jurk en een kroontje. Het kroontje op het hoofd van de pop drukken. Glazuur maken volgens de aanwijzing op het pak. Maak van de aardbeienveters kleine strikjes. Garneer de jurk met strikjes garneerpilletjes en vruchtenballetjes, die je met druppeltjes glazuur vastzet.

Allergenen Informatie

Voor dit barbietaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven