Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bladerdeeggebak met kersenjam recept
Bladerdeeggebak met kersenjam recept

Bladerdeeggebak met kersenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het bladerdeeg 10 minuten rusten op kamertemperatuur. Rol het deeg samen met het bakpapier uit op een bakplaat (ca. 35 x 40 cm). Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Snijd het bladerdeeg in de lengte in 2 stroken. Snijd elke strook in ca. 10 taartpunten. Kluts de eidooier met 1 theelepel water en bestrijk het deeg hiermee. Bestrooi de helft van de taartpunten met hagelsuiker. Bak het bladerdeeg 12.5 minuten onder in de oven. Laat afkoelen. Bestrijk de taartpunten zonder hagelsuiker, elk met ca. 1 eetlepel jam. Klop de slagroom stijf en voeg geleidelijk de suiker, de vanillesuiker en de slagroomversteviger toe. Spatel meteen de amaretto of rum er doorheen. Vul een spuitzak met grote spuitmond met de slagroom en spuit de slagroom op de jam. Leg de taartpunten met de hagelsuiker er bovenop. Direct serveren.

Serveersuggesties

In plaats van kersenjam is pruimenjam ook erg lekker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bladerdeeggebak met kersenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven