Bosvruchten-yoghurtgebakjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Beleg een bakblik (ca. 32 x 39 cm, ca. 3,5 cm diep) met bakpapier.
  2. Splits de en klop de eiwitten met een snufje stijf.
  3. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram en de toe.
  4. Roer de eidooiers er een voor een doorheen.
  5. Zeef de , de en het erboven en spatel ze er doorheen.
  6. Strijk het deeg in het bakblik.
  7. Bak het 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  8. laat de bodem afkoelen.
  9. Halveer de bodem en leg elke bodem op een plateau.
  10. Maak de bosvruchten schoon.
  11. Week de in koud water Roer de , 150 gram , een zakje , de citroenschil en het doorelkaar.
  12. Knijp de uit en los het op laag vuur op.
  13. Roer er 5 eetlepels doorheen en roer het vervolgens door de rest van de .
  14. Zet het 10 minuten koud weg tot het begint te geleren.
  15. Klop de stijf en spatel hem door de .
  16. Strijk het mengsel over de bodem.
  17. Verdeel de vruchten er overheen en druk ze een beetje aan.
  18. Zet de taart ca. 4 uur koud weg, bestuif hem voor het serveren met .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, gelatine, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
100 kcal
5%2400 kcal
Vetten
1 g.
1%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
14%312 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bosvruchten-yoghurtgebakjes