Cakebeslag (koud)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Weeg de vetstof af in een bekken.
  2. Draai de vetstof met de vlinder tot een zalvige massa (evt.
  3. verwarmen).
  4. Voeg de suiker en toe en klop het geheel luchtig.
  5. Verwarm het ei au bain marie tot bakkerijtemperatuur.
  6. Voeg nu scheutje voor scheutje het ei toe aan de boter/suikermassa.
  7. Doe dit niet te snel, anders kan deze in de schift gaan.
  8. Draai steeds het ei weg voordat je nieuw ei toevoegt.
  9. Als al het ei erbij zit spatel je (al zevende) de bloem door (niet alles ineens toevoegen).
  10. Evt.
  11. vullingen kunnen nu worden doorgespateld.
  12. Vul de vormen en bak ze af bij de aangegeven temperatuur.
  13. Als de cakes klaar zijn los je ze meteen op roosters (met doek).
  14. Na afkoeling inpakken in plastic zakken en presenteren op plaatjes.
  15. Variatie 1 :
  16. Marmercake 1.
  17. a Na punt 1 in de werkwijze van het beslag in een aparte bekken doen. 1.
  18. b Voeg hier een flinke eetlepel cacaopoeder (en evt.
  19. hagelslag) aan toe en meng dit goed door. 1.
  20. c Schep nu om en om (wit en bruin) in de vormen.
  21. Variatie 2 :
  22. Vruchtencake Spatel 300 gram potpourri door het beslag (krenten, rozijnen, vruchtenmix, noten).
  23. Variatie 3 :
  24. Kersencake 1.
  25. a Bind een blik kersen met 1 kg suiker en 250 gram koud bindmiddel (eerst dit mengen). 1.
  26. b Spuit met een grote gladde spuit de aangemaakte kersenvulling op de gevulde vormen.
  27. Zorg ervoor dat er alleen een baan kersen op het beslag ligt en de vorm niet geraakt wordt.
  28. Bak dit product in aluminium vormen of op bakplaten en zorg dat het goed gaar is.
  29. De baktemperatuur is 170°C.
  30. De baktijd is ca. 45 tot 55 minuten voor 1 kleine en 1 grote cake.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • patentbloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
431 kcal
21%4310 kcal
Vetten
24 g.
34%240 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
19%490 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cakebeslag (koud)