Cakebeslag (warm)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Algemene bereidingswijze warm cake beslag:
  2. Weeg de vetstof af in een pannetje.
  3. Doe het ei, de en de in een bekken en verwarm dit, au bain marie, tot ca. 40°C.
  4. Klop daarna dit tot een koud en luchtig geheel (wit) op de hoogste versnelling.
  5. Verhit de vetstof alvast op het fornuis.
  6. Als het ei/suikermengsel voldoende luchtig is, dan nog 2 minuten in een lagere versnelling draaien.
  7. De standigheid wordt zo vergroot en de structuur wordt fijner.
  8. Voeg al roerend de net niet kokende (borrelende) vetstof toe (straal), als alles erin zit meteen stoppen !
  9. Spatel de bloem (door de zeef) door de massa (niet alle bloem ineens toevoegen).
  10. Doe het beslag in de geprepareerde vorm en bak ze direct af.
  11. Bak ze af bij de aangegeven temperatuur.
  12. Als de cakes klaar zijn los je ze meteen op roosters (met doek).
  13. Na afkoeling inpakken in plastic zakken en presenteren op plaatjes.
  14. De baktemperatuur is 170°C.
  15. De baktijd is ca. 45 tot 55 minuten voor 1 kleine en 1 grote cake.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • patentbloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
912 kcal
45%3648 kcal
Vetten
50 g.
72%200 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
17%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cakebeslag (warm)