Dadeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Boter en smelten, niet laten koken.
  2. Van het vuur halen, klutsen en erdoor roeren.
    Dan de dadelklont erbij doen en goed mengen.
    Vervolgens kruimelen en erbij doen.
    Goed mengen en in ingevette vorm doen (rond hoog model 20 cm.
  3. doorsnee) en glad spatelen.
  4. Als laatste een beetje erover en af laten koelen.

    Dit is een machtig recept voor dessert, gebak of bij de lunch een puntje.
  5. Je kan gemakkelijk met 8-10 pers.
  6. van een taart eten.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Dadeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Dadeltaart
VariatieAantalGang
Dadeltaart3Taart en gebak
Zorlaks dadeltaart zonder oven1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • biscuits is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
235 kcal
11%1880 kcal
Vetten
14 g.
20%112 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%40 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%8 g.
Koolhydraten
22 g.
8%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dadeltaart