Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dadeltaart recept
Dadeltaart recept

Dadeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het deeg: Begin met de bloem te zeven en meng de boter erdoor. Meng tot het deeg kruimels vormt. Voeg het ei en een eetlepel ijskoud water toe. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm mee. Prik het deeg in. Dek af en plaats in de koelkast. Roer de roomboter met de suiker en de eieren tot room en roer tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de amandelen, de geraspte citroenschil en de bloem erdoor. Spreid de vulling uit over de taartbodem. Schik de dadels erboven op. Bak de taart gedurende 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180C. Kwast de taart lichtjes in met rozenwater.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dadeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven