Dadeltaart

Ingrediënten

+ -
print

DEEG:

VULLING:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak het deeg:
  2. Begin met de te zeven en meng de boter erdoor.
  3. Meng tot het kruimels vormt.
  4. Voeg het en een eetlepel toe.
  5. Rol het uit en bekleed er een taartvorm mee.
  6. Prik het in.
  7. Dek af en plaats in de koelkast.
  8. Roer de met de en de tot room en roer tot een glad mengsel.
  9. Voeg vervolgens de , de geraspte citroenschil en de erdoor.
  10. Spreid de vulling uit over de taartbodem.
  11. Schik de erboven op.
  12. Bak de taart gedurende 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  13. Kwast de taart lichtjes in met .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Dadeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Dadeltaart
VariatieAantalGang
Dadeltaart3Nagerechten
Zorlaks dadeltaart zonder oven1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg, roomboter, roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1122 kcal
56%4488 kcal
Vetten
60 g.
87%240 g.
Waarvan verzadigd
18 g.
91%72 g.
Waarvan onverzadigd
10 g.
33%40 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
4 g.
67%16 g.
Koolhydraten
54 g.
20%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
13 mg.
1%52 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dadeltaart