Kersenmarsepeincake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een cakevorm van 22x12cm in een bekleed de bodem met vetvrij papier.
    Klop de in de suiker tot een bleekromig geheel en klop er vervolgens een voor een de door.
    Zeef het en de gemalen boven het mengsel en vouw ze erdoor.
    Strooi de over het mengsel en vouw ze erdoor, tot ze gelijkmatig zijn verdeeld.
    Schep de helft van het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
    Strooi de erover.
    Bedek het met de rest van het beslag en strijk de bovenkant glad.

    Bak de cake ongeveer 45 minuten, bedek de bovenkant van de cake met aluminiumfolie.
    Bak de cake nog eens ongeveer 25 minuten tot hij gerezen en goudgeel is.

    Als u er een breinaald insteekt moet deze er weer schoon uitkomen.

    Laat de cake 10 minuten afkoelen.
  3. Haal hem vervolgens uit de cakevorm, bestuif de cake met en serveer hem als hij nog warm is of op kamertemperatuur.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen en marsepein
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
756 kcal
37%3024 kcal
Vetten
56 g.
80%224 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
84 g.
32%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersenmarsepeincake