Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersenmarsepeincake recept
Kersenmarsepeincake recept

Kersenmarsepeincake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm van 22x12cm in een bekleed de bodem met vetvrij papier.
Klop de boter in de suiker tot een bleekromig geheel en klop er vervolgens een voor een de eieren door.
Zeef het bakmeel en de gemalen amandelen boven het mengsel en vouw ze erdoor.
Strooi de kersen over het mengsel en vouw ze erdoor, tot ze gelijkmatig zijn verdeeld.
Schep de helft van het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Strooi de marsepein erover.
Bedek het marsepein met de rest van het beslag en strijk de bovenkant glad.

Bak de cake ongeveer 45 minuten, bedek de bovenkant van de cake met aluminiumfolie.
Bak de cake nog eens ongeveer 25 minuten tot hij gerezen en goudgeel is.

Als u er een breinaald insteekt moet deze er weer schoon uitkomen.

Laat de cake 10 minuten afkoelen. Haal hem vervolgens uit de cakevorm, bestuif de cake met poedersuiker en serveer hem als hij nog warm is of op kamertemperatuur.

Allergenen Informatie

Voor dit kersenmarsepeincake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven