Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breek 1,5 pak Bastognekoeken.
  2. Doe deze in een keukenmachine en samen met 200 gram koude maak je er een kruimelig deeg van.
    Doe dit in een ingevette springvorm.
  3. Druk het deeg goed aan op de bodem en maak een opstaande rand van ± 2 à 3 centimeter.
  4. Week alvast 4 in ruim koud water.
  5. Verhit 300 milliliter op laag vuur met 80 gram en het merg uit 1 .
  6. Doe ook het bij de en haal dat er na de 15 minuten eruit.
  7. Je krijgt dan iets meer vanillesmaak.
    Roer het goed zodat de goed oplost.
  8. Laat dit een minuut of 15 op een laag vuurtje staan.
  9. Haal het van het vuur, knijp de goed uit en roer ze door de vanilleroom tot de zijn opgelost.
  10. Laat het dan afkoelen (niet in de koelkast, maar zet je pan met de vanilleroom in een bak met koud water) tot de vanilleroom lobbig is.
  11. Roer 250 milliliter zure (sour cream) door de vanilleroom.
  12. Doe dit mengsel nu op de taartbodem.
  13. Schep nu op de taartvulling en roer het er heel voorzichtig door (pas op dat je de bodem niet raakt).
  14. Zet hem dan in de koelkast voor zeker 2 uur om op te stijven, maar liever een nachtje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
101 kcal
5%1010 kcal
Vetten
16 g.
23%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
8%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersenroomtaart