Koningskroon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Klop de met de en een snufje zout romig.
  2. De scheiden en het eigeel met de kloppen.
  3. Vermeng het eiermengsel met de en doe er beetje bij beetje de bij.
  4. Klop het eiwit tot het stijf is.
  5. Schep dit door het hele mengsel.
  6. Verdeel het deeg in vier gelijke delen in een boterkoekvorm van 18 centimeter doorsnee en bak dit in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 225 graden C.
  7. Prik gaatjes in de taart, sprenkel hier over en smeer er dan jam op.
  8. Leg de volgende taart hierboven op en herhaal de handeling tot alle taarten gestapeld zijn.
  9. Snijd er niet al te dikke puntjes van.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Koningskroon heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Deze taart heb ik reeds een aantal malen gemaakt en ik moet zeggen dat iedereen die bij mij taart komt eten er verrukt van is. Wel is de taart erg machtig en moet je dus inderdaad kleine puntjes nemen... Lees reactie
Janne Christoffel 21 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2194 kcal
109%2194 kcal
Vetten
109 g.
156%109 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
208 g.
80%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%15 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koningskroon