Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruisbessen-amandelcrumble recept
Kruisbessen-amandelcrumble recept

Kruisbessen-amandelcrumble


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een taartvorm (26 cm doorsnede)in met een beetje boter. Maak de kruisbessen schoon. Meng ze met 2 eetlepels suiker en doe ze in de taartvorm. Bak ca. 10 minuten in de oven.
Smelt 100 gram boter en laat ca. 5 minuten afkoelen. Hak de amandelen grof. Meng de bloem, het amandelmeel, 100 gram suiker, d vanillesuiker en een snuf zout in een kom. Kneed eerst met de deeghaken van de handmixer en vervolgens kort met de hand tot een kruimelig deeg. Kneed de amandelen erdoorheen.
Neem de taartvorm uit de oven en verdeel het amandelkruimeldeeg over de kruisbessen. Bestrooi met 1 eetlepel suiker en bak op dezelfde temperatuur ca. 20 minuten verder.

Serveersuggesties

Lekker met geklopte slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kruisbessen-amandelcrumble recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven