Limoenlaagjestaart met citroenglazuur

Ingrediënten

+ -
print

Voor de cake:

Voor het glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Vet 2 diepe, ronde taartvormen in en bekleed ze met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
    Klop voor de de , suiker, en limoenschil luchtig en romig.
  3. Klop 1 voor 1 de eidooiers erdoor.
  4. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
    Zeef de en het door het roommengsel en roer de erdoorheen.
  5. Roer er 1 eetlepel geklopt eiwit doorheen en schep de rest er met een grote metalen lepel door.
  6. Verdeel het beslag over de bakvormen en strijk glad.
  7. Bak ca. 30 minuten, of tot een houten prikker die je midden in de steekt er schoon uit komt.
    Laat 10 minuten afkoelen, stort op een rooster en laat verder afkoelen.
    Klop voor het glazuur de glad, voeg het toe, zeef de erbij en klop romig.
    Bestrijk een cakelaag met wat glazuur, leg de andere laag erop en bestrijk met de rest van het glazuur.
  8. Garneer met limoenschil.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
514 kcal
25%4112 kcal
Vetten
38 g.
54%304 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%232 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Limoenlaagjestaart met citroenglazuur