Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mandarijnengebakjes recept
Mandarijnengebakjes recept

Mandarijnengebakjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed een ronde of vierkante springvorm (26 cm) met bakpapier (23 x 23 cm) Splits de eieren. Voeg aan het eiwit een mespunt zout toe en sla het stijf. Roer de candarel en vervolgens het eigeel toe. Roer ook het bakpoeder en de bloem toe. Strijk het deeg in de vorm. Bak de taart 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. (stand 3). Laat de bodem afkoelen. Week de gelatineblaadjes in koud water. Laat de mandarijnen uitlekken. Roer de yoghurt, kwark, citroensap en de zoetstof door elkaar. Knijp de gelatine uit en los hem op. Roer eerst een beetje kwark door de gelatine en giet vervolgens de rest er bij. Sla de slagroom stijf en spatel hem samen met de mandarijnen voorzichtig door de kwark. Strijk het mengsel over de bodem. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast.

Serveersuggesties

Neem voor niet diabetici zowel voor de bodem als de kwarkmassa 75 gram suiker en gebruik 2 blikjes normale gezoete mandarijnen.

Allergenen Informatie

Voor dit mandarijnengebakjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven