Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Omgekeerde nectarinecake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Vet een bakvorm in (30 cm doorsnede) en bestuif licht met bloem. Leg op de bodem eventueel een vel bakpapier. Maak een beslag van boter, zelfrijzend bakmeel, suiker,bakpoeder, eieren en yoghurt en voeg zout toe. Klop tot een glad beslag. Halveer de nectarines, verwijder de pit en leg ze met het snijvlak omhoog in de vorm.
Schenk hierover het beslag uit. Schuif het geheel in de oven en bak de cake in 50 minuten tot 1 uur gaar. Controleer of de cake gaar is door middel van een houten prikker, de prikker moet er droog uitkomen.
Laat de cake in de vorm uitdampen en keer de cake dan op een bord.

Serveersuggesties

Serveer warm met een bol ijs of laat afkoelen en serveer bij de koffie

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit omgekeerde nectarinecake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven