Ingrediënten

+ -
print

Daarnaast ook:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. in een kom doen.
  2. In het midden een kuiltje maken en daarin het strooien.
  3. Daaroverheen de strooien en het warme en de warme gieten.
  4. Met een vork de met de en het mixen en daarbij steeds wat mee roeren.
  5. Daarna de in vlokjes eroverheen snijden en een toevoegen.

    Afgedekt ongeveer 2 uur laten staan op een warme plaats.
  6. Vervolgens alles nog eens goed mixen en weer een tijd laten staan, tot het deeg zich heeft verdubbeld.

    Bakpapier op een bakblik leggen en daar het deeg op 'uitsmeren'.
  7. Nu weer een tijd laten staan, tot het geheel ongeveer 2 cm hoog is.
  8. Vervolgens de geraspte erover verdelen en eventueel de pruimenjam (of een andere smaak) erover verdelen.
  9. Vermeng 100 gram met 150 gram .
  10. Als laatste met een eetlepel hoopje van de boter-suiker massa afnemen en deze her en der over het deeg verdelen.


    Bakken: 160 °C / ca. 25 min
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • suiker, jam, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, jam, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
756 kcal
37%3024 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
90 g.
34%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Platenkuchen