Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden celsius of gasovenstand 3.
  2. Vorm invetten.

    150 gram chocolade in stukken breken.
  3. In pan met dikke bodem , chocolade en 150 gram op laag vuur laten smelten, regelmatig roeren.
  4. Pan van vuur nemen.
  5. splitsen.
  6. Eierdooiers een voor een door chocolademassa kloppen.
  7. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout en met mixer stijf kloppen.
  8. en bakpoeder door chocolademassa roeren en geheel door eiwitten spatelen.
  9. Beslag in springvorm scheppen.
  10. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken.
  11. Taart ca. 10 minuten laten afkoelen.
  12. Vorm verwijderen.
  13. Taart op rooster helemaal laten afkoelen.
  14. Met broodmes taart horizontaal in 3 plakken snijden.
  15. Snijvlakken met bestrijken en weer op elkaar zetten.
  16. Rest van chocolade in stukken breken.
  17. In steelpan op laag vuur 5 eetlepels met chocolade al roerend laten smelten.
  18. Rest van erboven zeven en erdoor mengen.
  19. Taart rondom en bovenop met gesmolten chocolade bestrijken.
  20. Glazuur hard laten worden.
  21. In kom rest van met stijfkloppen.
  22. Taart in punten snijden en garneren met toef .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
951 kcal
47%3804 kcal
Vetten
62 g.
89%248 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sachertaart