Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schwarzwalderroompuntjes recept
Schwarzwalderroompuntjes recept

Schwarzwalderroompuntjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een ronde ovenschaal (26 cm of ca. 24 x 24 cm) in. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Klop de boter, de suiker en een snufje zout romig. Roer de eieren erdoor. Roer de bloem, het bakpoeder, de cacao en 5 eetlepels melk erdoorheen. Strijk het beslag in de vorm, bak het ca 25 inuten in de oven en laat afkoelen. Roer het puddingpoeder glad met 3 eetlepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer het aangemaakte puddinggpoeder door de melk en laat het geheel kort koken. Laat een beetje afkoelen. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer de maizena glad met 2 eetlepels sap. Breng de rest van het sap aan de kook en bind het met de maizena. Spatel de kersen erdoorheen, Laat de compote een beetje afkoelen, verdeel de compote en de pudding in repen over de taartbodem. Zet het gebak ca. 2 uur in de koelkast. Snijd de taart in puntjes. Klop de slagroom stijf met poedersuiker en garneer de puntjes hiermee.

Allergenen Informatie

Voor dit schwarzwalderroompuntjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven