Sinterklaastaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor het zandtaartdeeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de , , - of koekkruiden en het door elkaar.
  2. Snijd de met twee messen in kleine stukjes door het mengsel.
  3. Kneed alles met koele hand tot een samenhangend deeg.
  4. Voeg als het deeg te kruimelig is 1 tot 2 eetlepels koud water toe.
  5. Laat het deeg liefst een dag rusten, dan kan de smaak zich goed ontwikkelen.
  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  8. Knip de in stukjes.
  9. Breng in een pannetje de en met het sinaasappelsap aan de kook en laat het geheel 5 minuten pruttelen tot het vocht bijna verdampt is.
  10. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  11. Maak in een kom de met een vork los en schep de stukjes appel en het -rozijnenmengsel erdoor.
  12. Voeg eventueel nog een scheutje sinaasappelsap toe om het mengsel smeuïg te maken.
  13. Rol de helft van het deeg uit.
  14. Bekleed een ingevette lage vlaaivorm met de deeglap.
  15. Druk het deeg aan de rand goed aan.
  16. Verdeel het amandelspijsmengsel erover en druk dit goed aan.
  17. Vorm van de rest van het deeg kleine bolletjes zo groot als kruidnootjes en leg deze dicht tegen elkaar aan op de vulling.
  18. De vulling moet helemaal bedekt zijn met kruidnootjes.
  19. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de speculaastaart in 50 minuten goudbruin en gaar.
  20. Laat de taart in de vorm afkoelen.
  21. Tip:
  22. Serveer de speculaastaart met vanillesaus of een bolletje vanille-ijs.
25
25
25

Variaties op Sinterklaastaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sinterklaastaart
VariatieAantalGang
Sinterklaastaart met pepernoten en mandarijn1Sinterklaas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en speculaas is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sinterklaastaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het is best lekker maar je mag er wel een plaatje bij doen hoe hij er ongeveer er uit ziet.
Maggie 25 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
975 kcal
48%3900 kcal
Vetten
62 g.
89%248 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
137 g.
53%548 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinterklaastaart