Stroopcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Magnetron
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bestrijk een glazen schaal met een inhoud van 1,5 liter met wat gesmolten boter.
  2. Leg een cirkel bakpapier op de bodem.
  3. Schenk 2 eetlepels Mapelsiroop en 1 eetlepel in de kom.
  4. Klop de boter en de suiker en de met de elektrische mixer totdat het licht en romig is.
  5. Voeg de , de en nog een eetlepel Mapelsiroop toe en klop goed.
  6. Schep het mengstel in de schaal en strijk de bovenkant glad.
  7. Dek de schaal af met huishoudfolie of magnetronfolie en zet hem in de magnetron.
  8. Bij een magnetron met een vermogen an 600 watt ongeveer 5 minuten op hoog vermogen.
  9. Pas de tijden aan als uw magnetron een ander maximaal vermogen heeft.
  10. Schenk nog wat Mapelsiroop over de gare cake.
  11. Erg lekker als hij nog lauwwarm is.
  12. Als dessert erg lekker met een bolletje goed vanilleijs.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • stroop, bloem, bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
597 kcal
29%2388 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
10 g.
52%40 g.
Waarvan onverzadigd
5 g.
19%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
38%8 g.
Koolhydraten
86 g.
33%344 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
7 mg.
0%28 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stroopcake