Ingrediënten

+ -
print

Voor de wraphapjes:

Voor de pasteibakjes:

Voor de miniquiches:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Bereiding:
    Voor de wraphapjes.
    Meng de garnalen met de bieslook (vers of diepvries), 2 gedroogde tomaatjes in dunne reepjes, 2 eetlepels halva- of mayonaise, snufje chilipoeder, peper en zout.
  2. Laat intrekken Snijd uit 4 (25 cm) elk 3 rondjes van ca. 7-8 cm.
  3. Verdeel er in het midden plukjes en garnalensalade over.
  4. Vouw eerst de onderkant en dan de zijkanten over de vulling en zet de rechtop in borrelglaasjes.

    Voor de pasteibakjes met garnalenragout.
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven.
  5. Verwarm de met 2-3 eetlepels , de , het en 3 eetlepels al roerende tot een mooie saus.
  6. Warm de Hollandse garnalen in de saus kort mee, voeg peper en zout naar smaak toe en schep de ragout in de warme pasteibakjes.

    Voor de mini quichepuntjes met garnalen:
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met een plak roomboterbladerdeeg.
  7. Klop het los met 3 eetlepels crème fraîche, de geraspte belegen , , , 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries) en de en schep dit in de vormpjes.
  8. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
  9. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en snijd ze in puntjes.

    Serveren:
    Zet de hapjes op een schaal en garneer eventueel met wat achtergehouden groen, bijvoorbeeld basilicumblaadjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wraps
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • mayonaise, roomkaas, parmezaanse kaas, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, parmezaanse kaas, roomboterbladerdeeg, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise, parmezaanse kaas, kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas, room, parmezaanse kaas, roomboterbladerdeeg, kaas
  • hollandse garnalen, hollandse garnalen, hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
308 kcal
15%1232 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor 3 Feestelijke garnalenhapjes