Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Armoede cake recept
Armoede cake recept

Armoede cake


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Roer de thee, suiker en rozijnen door elkaar tot de suiker is opgelost en laat een uurtje staan. Roer vervolgens het zelfrijzend bakmeel hierdoor en roer dit tot er geen bakmeel meer te zien is. Schep het deeg in een ingevet cakeblik en bak de cake een uur in de voorgewarmde oven op ca. 165 graden C. In Australie wordt deze cake vaak bij de koffie gegeten. Het wordt armoedecake genoemd omdat men de genoemde ingerdienten vrijwel altijd wel in huis heeft. De smaak is zo ongeveer onze ontbijtkoek.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit armoede cake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Armoede cake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 8 recensies

  • Moet je hete thee gebruiken of koude?
    Rian gaf dit recept op 3 juli 2017 4 uit 5 sterren
  • Hij is helemaal goed geworden. Goed gerezen en de smaak deed me denken aan Indische cake. Had wat te weinig rozijnen en heb er toen nog een appeltje en wat kardemom aan toegevoegd. Heel lekker.
    Micha1 gaf dit recept op 29 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Kijk, van zo'n recept wordt ik echt warm, geniaal in zijn eenvoud. Manlief schudde al ja toen ik voor stelde om deze cake te gaan bakken:-) Ik ga straks aan de slag in de keuken en zal berichten hoe... Lees reactie
    Micha1 gaf dit recept op 29 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik heb deze cake gemaakt. Hij kwam super mooi uit de oven. Heb erin geprikt met een breinaald of hij goed gaar was en dat was hij. Alleen nadat hij een tijdje op het aanrecht had staan afkoelen was hi... Lees reactie
    Jantina gaf dit recept op 11 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Ook met cranberries en gember super lekker!
    Jannie gaf dit recept op 17 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Hi Nicolette, De hagelslag smelt en neemt geen vocht op. De rozijnen nemen wel vocht op, waardoor de cake droger wordt. De luchtigheid komt van de suiker, de smeu´gheid van het vocht in de rozijnen... Lees reactie
    George gaf dit recept op 10 augustus 2012 5 uit 5 sterren
  • Lekker! Ik heb mij precies aan dit recept gehouden en het is prima gelukt. Nu ga ik experimenteren met cranberries en gember i.p.v. rozijnen.
    Jannie gaf dit recept op 19 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Kan iemand mij vertellen welke hoeveelheden ik precies moet toepassen. Is het echt 1 koffiekopje van alles of heeft iemand de grammen/ml voor mij aub! Heb net geprobeert er 1 te maken maar de cake rij... Lees reactie
    Nicolette gaf dit recept op 20 februari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven