Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Reepaté


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Voorbereiding:
Voor de paté is het voldoende om gebruik te maken van de reststukjes van de ree na het slachten. Dat kan dus vlees, vellen etc. zijn. Het vlees plus de lever/vet spek malen in een vleesmolen.
De uien en de knoflook fijn snijden. Hiervan een marinade maken samen met de tijm, majoraan, nootmuskaat en de droge sherry. Het gemalen vlees vervolgens door de marinade scheppen en een nacht afgekoeld in de koelkast bewaren. Hieraan naar wens toevoegen de kleingesneden paddenstoelen, kapertjes en eventueel verse groene pepers alsmede de rode port van de geweekte paddenstoelen.
De eierdooiers los kloppen in 1/8 room en dit mengsel door het gemarineerde vlees roeren. Vervolgens het geheel op smaak maken met zout, peper en eventueel wildkruiden.
De patévorm (bijvoorbeeld kleine cakevorm) van de binnenzijde bekleden met de plakken ontbijtspek waarbij de uiteinden iets over de rand hangen.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Schep het vleesmengsel in de patévorm en vouw het ontbijtspek over het geheel heen. Bedek de patévorm met aluminiumfolie en zet deze in een braadslee. Schenk hierbij kokend water tot de vorm ongeveer voor de helft in het water staat. Zet de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven en laat de paté au-bain-marie gaar worden in ca. 90 minuten.
Neem de paté uit de oven en laat deze in de vorm afkoelen. Leg er eventueel een plankje op dat precies in de vorm past en verzwaar dat met een gewicht (bijvoorbeeld een conservenblik). Zet de paté minstens 24 uur afgekoeld in de koelkast zodat alle smaken er goed in kunnen trekken.
Daarna de paté uit de vorm halen, de plakjes ontbijtspek verwijderen en het eventueel overtollige vocht/gelatine verwijderen. Daarna in plakken snijden en serveren.

Serveersuggesties

De paté kan na bereiding in de diepvries bewaard worden. Serveren met stokbrood, roggebrood (eventueel met vijgen), geroosterd brood en/of cumberlandsaus.

Allergenen Informatie

Voor dit reepaté recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven