Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperge salade met panchetta en pecorini recept
Asperge salade met panchetta en pecorini recept

Asperge salade met panchetta en pecorini


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Schil de asperges voorzichtig met een dun schiller net onder het kopje tot beneden. De houtachtige uiteinden (± 2 cm) eraf snijden. U voelt nu of de asperges goed geschild zijn. De asperges in een ruime pan met koud water en het zout en een theelepel suiker aan de kook brengen. zet het vuur laag en laat de asperges ± 8 á 10 minuten koken (hangt af van de dikte en kwaliteit) Laat ze in de gesloten pan ± nog een minuut of 10 staan om na te garen. Haal ze voorzichtig uit het vocht en Laat ze op een schone theedoek even uitlekken. Bereiding: Giet voor de dressing het citroensap in een kom. Schenk geleidelijk de olie erbij en laat het geheel al roerend wat indikken. Breng de dressing op smaak met zout en vers gemalen peper. Giet de dressing over de asperges en serveer ze met het pecorino schaafsel en de stukjes pancetta. Serveer er warme chiabatta brood bij. Eet smakelijk

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit asperge salade met panchetta en pecorini recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven