Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbei-rabarbersoep met champagne recept
Aardbei-rabarbersoep met champagne recept

Aardbei-rabarbersoep met champagne


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gewassen rabarber schillen en in ca. 3 cm lange stukken snijden. De rabarberschillen met de witte wijn, het vanillestokje, sinaasappel- en citroenschil, kaneel en de suiker in ca. 10 minuten bij gematigde hitte koken laten. De rabarberfond door een zeef laten lopen en de rabarberstukken hierin voorzichtig ca. 5 minuten laten koken. De rabarber eruit nemen en koud zetten. Bij de rabarberfond nu 2/3 van de aardbeien voegen en met het sinaasappelsap opvullen. Nu met de pureerstaaf fijn pureren en koud zetten. De rest van de aardbeien in schijfjes snijden. Bij de koude soep nu de champagne schudden. De ijsgekoelde soep in diepe borden scheppen en met de rabarberstukken en aardbeischijfjes garneren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardbei-rabarbersoep met champagne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven