Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bableves recept
Bableves recept

Bableves


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de bonen met het weekwater in de pan en breng ze met wat zout aan de kook. Laat ze ca. 1 uur koken tot ze half gaar zijn. Bak het spek uit en bewaar de kaantjes. Maak een roux van bloem en paprikapoeder met het spekvet. Giet hier, onder voortdurend roeren, water bij totdat er een dikke maar gladde paprika saus is ontstaan. Voeg de bijna gare bonen en een bouillonblokje toe, met zo nodig wat extra water. Pers de knoflook erin uit. Snijd de paprika's en de tomaten in stukjes en doe ze in de soep. Laat de soep onder af en toe roeren doorkoken, totdat de bonen gaar zijn. Doe dan de kaantjes erin. Dien de soep op met een dot zure room in elk bord.

Allergenen Informatie

Voor dit bableves recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven