Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Herderssoep recept
Herderssoep recept

Herderssoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200 graden C. Doe de olijfolie in een kommetje en pers hierboven de knoflooktenen uit. Voeg de paprikapoeder toe. Besmeer de sneetjes brood goed hiermee. Zet ze dan in de oven en rooster ze enkele minuten. Neem 4 soepkommen of soepborden (die moeten straks eventjes in de oven kunnen) en leg in elk bord een snee brood. Breek voorzichtig op elke snee een ei, zet de borden in de oven ongeveer 1 a 2 minuten tot de eieren gaar zijn. Haal de borden uit de oven, schenk de bouillon over de sneetjes en bestrooi ze dik met peterselie en eventueel zout en peper.

Serveersuggesties

Deze soep: "Sopa de pastor" (pastor = herder) werd in de streek La Mancha (van Don Quichotte) voornamelijk in de winter gegeten door de schaapherders. Je kunt deze soep in verschillende variaties hier eten, met bijv. 1/2 ui i.p.v. een ei, met pepertjes etc. Officieel moet je het bereiden met eigengemaakte kippenbouillon en eigengebakken brood.

Allergenen Informatie

Voor dit herderssoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Herderssoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik vind het een goed idee! Ik heb het zelf ook gemaakt en er stukjes garnaal doorheen gedaan. HEERLIJK!
    Kolonel gaf dit recept op 30 juni 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven