Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Laksa penang recept
Laksa penang recept

Laksa penang


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de kip op in een liter water, samen met sereh, salamblad, djeroekpoeroetblad en de ve-tsin.
Neem de kip uit de pan als ze halfgaar is. Haal het vlees van de botten en verdeel het in hapklare stukjes.
Maak een boemboe van ui, knoflook, djahe, ketoembar, djinten, sereh, sambal en koenjit.
Fruit de boemboe totdat de uien geel zijn en doe er de kip en de bouillon bij. Voeg de prei, shii take, bleekselderie, santen en de geweekte laksa toe en na een paar minuten de taugeh en de garnalen.
Laat de soep nog 15 minuten stoven en maak op smaak af met de soja en eventueel nog wat assemwater.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit laksa penang recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven