Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmpakketjes in ijsbergsla recept
Zalmpakketjes in ijsbergsla recept

Zalmpakketjes in ijsbergsla


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een kom met ruim water de gelatine 10 minuten weken.
In de keukenmachine de zalm pureren. In een kom de slagroom stijfkloppen met zout, peper en dragon. De gelatine goed uitknijpen en al roerende oplossen in 2 eetlepels heet water.
Het gelatinemengsel door de gepureerde zalm mengen en dan de stijfgeslagen slagroom toevoegen.
De zalmmousse in een spuitzak zonder spuitmondje scheppen en tot gebruik in de koelkast bewaren.
De prei wassen, het onderste stukje eraf snijden en van de bovenkant het groen verwijderen. De stengel in de lengte insnijden en de twee buitenste bladen van de prei afhalen (de rest van de prei wordt niet gebruikt).
Van de preibladen in de lengte acht dunne reepjes snijden.
In een pan wat water aan de kook brengen, de preireepjes toevoegen en ze 1 minuut tegen de kook aanhouden. Ze dan uit de pan nemen en ze op keukenpapier laten uitlekken. Het kookwater bewaren.
Van de ijsbergsla vier mooie blaadjes losmaken, ze schoonmaken en in een vergiet leggen. Het hete water (van de prei) erover gieten en laten uitlekken. De slablaadjes tussen twee schone theedoeken droogdeppen.
De zalmmousse uit de koelkast nemen en in het midden van elk slablaadje voorzichtig een vierkantje zalmmousse spuiten. De slablaadjes over de zalmmousse dichtvouwen en elk pakketje met twee preireepjes kruislings dichtbinden. De pakketjes tot gebruik in de koelkast zetten.
In een kom een sausje roeren van de mayonaise, de yoghurt, de citroensap en de mosterd. De saus op smaak brengen met peper en zout.
Ongeveer een uur voor gebruik de zalmpakketjes uit de koelkast nemen. Op vier borden een lepel saus scheppen en de zalmpakketjes ernaast leggen. De rest van de saus apart erbij geven.

Serveersuggesties

De slabladeren heel voorzichtig losmaken en de nerf eruit snijden. Hoe mooier de bladeren hoe beter de pakketjes lukken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zalmpakketjes in ijsbergsla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven