Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozen op siroop recept
Abrikozen op siroop recept

Abrikozen op siroop


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de abrikozen voorzichtig, verwijder de pitten en doe ze in een grote schaal. Breng de suiker en het water aan de kook. Giet deze siroop over de abrikozen en dek de schaal af. Laat dit 2- 3 uur intrekken. Steriliseer de jampotten. Je brengt in een grote pan water aan de kook en doe depotten in kokend water. Wees vorzichtig met verbranden. Laat dit 12.5 minuten koken. Na afkoelen kun je de potten uit de pan halen. Giet na 3 uur de abrikozen (vang de siroop op) af en doe ze in de potten. Giet de siroop in een steelpan laat 2.5 minuten koken. Giet de siroop over de abrikozen in de potten en sluit onmiddellijk af.

Serveersuggesties

Lekker als wintervoorraadje, als je het teveel calorieŽn vindt, gebruik je alleen de abrikozen en laat je de siroop achterwege.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit abrikozen op siroop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven