Jagermeister

Hier vertellen wij je alles over Jagermeister. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Jagermeister.

Gebruik van Jagermeister

Jägermeister kan puur (mits gekoeld) gedronken worden. Het kan ook gemixt worden, bijvoorbeeld met sinaasappelsap of coca cola. Sommigen vinden het drankje lekker in een shake met (chocolade)melk. Vanwege de kruidensmaak is Jägermeister ook een prima smaakmaker in warme en koude gerechten. U kunt bijvoorbeeld uw vleesjus ermee verrijken, of u voegt het toe aan (runder)stoofvlees. Ook in bereidingen voor desserts kan de Jägermeister goede daden verrichten. U kunt de Jägermeister eventueel vervangen door een andere kruidenbitter.

Algemene informatie over Jägermeister

Jägermeister is een borreltje, een zogenaamd kruidenbittertje. De drank bevalt 35% alcohol. Jägermeister wordt gemaakt in Duitsland in de plaats Wolffsbüttel. Het geheime recept bestaat uit 56 verschillende kruiden, waaronder kaneel, gemberwortel, saffraanbloesem, koriander. Het recept is in 1934 ontwikkeld en verscheen in 1935 op de Duitse markt. Export van het drankje vond in de jaren ?70 plaats. Oorspronkelijk was dit drankje bedoeld als een geneesmiddel voor alles. Men grapt dan ook veelvuldig bij het nuttigen van het drankje dat het ?tijd wordt voor het innemen van zijn/haar medicijn?. In Duitsland wordt Jägermeister veel als digestief gebruikt na de maaltijd, om de spijsvertering te bevorderen.

De Duitse naam ?Jägermeister? kan vertaald worden in ?jachtmeester of jachtkampioen?. Het logo van het drankje toont de kop van een hert met een verlicht kruis tussen de takken van het gewei. Het is gebaseerd op de legende van Sint Hubertus. Hubertus was een zoon van de hertog van Aquitanië . Op Goede Vrijdag van het jaar 683 ging hij op jacht. Dat was echter een zeer oneerbiedige activiteit op die dag. Hubertus joeg met zijn honden achter een hert aan. Toen hij het hert bijna te pakken had en het dier zich naar hem toekeerde, wilde hij het neerschieten. Op dat moment verscheen er een lichtend kruis tussen het gewei. Een stem zei hem naar Lambertus van Maastricht te gaan. Sint Hubertus staat nu bekend als beschermheilige van de jacht.

Jägermeister is in Nederland verkrijgbaar bij de slijterij. In Duitsland wordt de drank ook in de supermarkt verkocht. Sterke drank is langere tijd houdbaar. Hoe hoger het alcoholpercentage, hoe langer de drank houdbaar is. Het is bij de wet verboden om sterk alcoholische drank te verkopen aan personen onder de 18 jaar. De winkelier mag bij twijfel met betrekking van de leeftijd van de koper naar een identiteitsbewijs vragen.

Enkele gebruiksvormen van Jagermeister

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.