Ginger ale
Hier vertellen wij je alles over Ginger ale. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Ginger ale.
Gebruik van Ginger ale
Ginger ale kun je zo opdrinken, als frisdrank. De frisdrank smaakt het lekkerst als hij ijskoud wordt gedronken. Je kunt het goed mixen met alcoholische dranken. Ginger ale combineert goed met kirschlikeur en Blue Curaçao (daarmee maak je de cocktail Ginger Blues). Ook vruchtensappen en andere likeuren (zelfs advocaat!) zorgen voor een prima combinatie met ginger ale. Je kunt het gemberbier ook eenvoudig zelf maken. Het bestaat uit water, suiker, gember en citroenzuur. Drink dit drankje koud met veel ijsklontjes. In Suriname maken ze zo al jaren hun gemberbier.
- gewoon (regular) of light, verschillende merkenSoorten
- FrisdrankenCategorie
- neeIn te vriezen
Algemene informatie over Ginger ale
Ginger ale is een koolzuurhoudende frisdrank, op smaak gebracht met gember. Letterlijk vertaald betekent “ginger ale”: gemberbier. Gemberbier is, anders dan de Nederlandse vertaling doet vermoeden, een non-alcoholische drank. Het drankje is ontzettend populair in Engeland en de Verenigde Staten.
Ginger ale bestaat, zoals de meeste frisdranken, uit koolzuurhoudend water, suikers en gemberextract. Ginger ale is volgens de Europeanen een uitvinding uit 1870. In 1783 bedacht de van oorsprong horlogemaker Jacob Schweppe een eigen methode om water met koolzuur te verrijken. Hij startte een mineraalwaterfabriek in Zwitserland met zijn zoon in 1790. Omdat de drank in Engeland erg populair was, startte Schweppe & Co in 1798 tevens een fabriek in dat land. De Schweppes werden erkend als hofleverancier van koningin Victoria. In 1870 kwamen zij met het product ginger ale op de markt. De Canadezen beweren dat Ginger ale een uitvinding is uit 1907 door de farmaceut John McLaughlin uit Toronto. Hij verwerkte een oud recept tot een nieuwe frisdrank. Het oorspronkelijke recept was afkomstig uit Ierland. Het recept voor het gemberbier zou rond 1851 door de Ieren mee zijn genomen naar Canada.
In de tussentijd zijn er verschillende fabrikanten met een soortgelijke frisdrank met dezelfde naam op de markt verschenen. Er zijn diverse merken die ginger ale verkopen. Er bestaat ook een light variant. Je kunt de frisdrank in iedere goed gesorteerde supermarkt kopen. Een dichte fles is langere tijd houdbaar. Zie voor de exacte houdbaarheidsdatum de informatie op de fles. Is de fles eenmaal geopend, dan kun je hem in de koelkast ongeveer een week bewaren. Na een week zal het water minder koolzuurhoudend en daarmee minder smakelijk zijn.
Enkele gebruiksvormen van Ginger ale
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.Onze laatste recepten met Ginger ale
-
Recept
Ginger ice cream43u
-
Recept
Ginger ale met roomijs45m
-
Recept
Ginger tea uit indonesie410m
-
Recept
Meloensherbet410m
-
Recept
Cocktail-Fruitpunch45m
-
Recept
Ginger-lemon-cocktail45m