Kippenpoot

Hier vertellen wij je alles over Kippenpoot. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Kippenpoot.

Gebruik van Kippenpoot

Kippenpoot

Kippenpoten kunnen op vele manieren worden bereid. Ze kunnen gebakken of gebraden worden, gestoofd met allerhande kruiden en wijn, gekookt of gegrild op de barbecue. Was uw handen goed voor en na het snijden en bereiden van kippenpoten. U voorkomt kruisbesmetting door voor kip een aparte snijplank te gebruiken. Rauwe kip mag niet in contact komen met ander rauw voedsel. Gaar dikke kipdelen altijd voor als deze worden gegrild op de barbecue, u krijgt anders als snel een goudbruine buitenkant, terwijl de kip aan de binnenzijde niet gaar is. Houd rauwe kippenpoten uit de warmte als u aan het barbecueën bent. De kip moet door en door gaar zijn. U kunt dat bij de kippenpootjes en drumsticks controleren aan het vlees dat makkelijk van het bot loslaat.

  • 3 dagenHoudbaarheid
  • kippenpoot, kippenbout, kipdrumstick en de kippenvleugelSoorten
  • GevogelteCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Kippenpoten

Een kippenpoot is een deel van de kip. Een kippenbout is de poot met het rugstuk. Kipdrumsticks zijn stukjes kip van de poot en/of dij. Kip behoort tot het pluimvee. Pluimveevlees is een uiterst magere vleessoort. De kippenpoot levert met vel daarbij wel de meeste calorieën. Kip is wereldwijd het meest gegeten stukje vlees. De kippenpoten die in de supermarkt of bij de poelier of slager te koop zijn, komen voor het grootste deel van kuikens die tussen de 42 tot 81 dagen oud zijn. Het exact aantal dagen is afhankelijk van het ras en de manier waarop de kippen gehouden worden.

Kippenvlees is eiwitrijk en vormt hierdoor een goede voedingsbodem voor allerlei bacteriën, zoals salmonella en campylobacter. U geeft deze bacteriën geen kans door goed op de hygiëne te letten en het vlees goed te verhitten. Koop de kippenpoten zo vers mogelijk en let daarbij op de datum op de verpakking. Houd de kip koud. U kunt de kip het best als laatste in uw winkelwagen doen. In de zomer kunt u de kip het best in een koeltas naar huis vervoeren. Leg de kip thuis direct onder in de koelkast op de koudste plek. De temperatuur van de koelkast mag niet hoger zijn dan 4 graden Celsius. Diepvrieskip bewaart u het best bij -18 graden Celsius. Houd kip altijd gescheiden van andere vleeswaren. Bewaar kip niet langer dan 3 dagen na de aankoopdag. Ontdooi de kippenpoten in de koelkast. Kip kan ook koud worden gegeten. Laat de gare kip goed afkoelen, voordat u het in de koelkast legt. Gegaarde kip kan in de koelkast nog twee tot drie dagen worden bewaard.

Enkele gebruiksvormen van Kippenpoot

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Kippenpoot