Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappel-hamkoek recept
Aardappel-hamkoek recept

Aardappel-hamkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Aardappelen schillen en in pan water met zout aan de kook brengen. Aardappelen in ca. 25 minuten gaar koken. Afgieten. Boven kom door zeef wrijven. Laten afkoelen. Bloem erdoor mengen. Ei boven kom breken. Toevoegen; aromat, nootmuskaat en peper. Goed vermengen. Ca. 3 uur in koelkast laten rusten. Op aanrecht bloem strooien. Aardappeldeeg uitrollen tot 1 cm dikte. In 8 stukken snijden van 8 x 10 cm. Op elk stuk plakken ham leggen en dubbelvouwen. Stevig aandrukken. Bereiding: In 2 koekepannen 3 eetlepels olie verhitten. In elke pan 4 koeken ca. 6 minuten aan beide zijden goudbruin bakken. Op schaal leggen en heet opdienen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardappel-hamkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven