Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelballetjes recept
Aardappelballetjes recept

Aardappelballetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


De aardappelen schillen, gaarkoken, afgieten en fijnstampen. De melk aan de kook brengen en met wat zout en peper bij de aardappelen roeren. Een luchtige puree ervan kloppen. Of een restje aardappelen tot puree verwerken. De ham in piepkleine blokjes snijden en met versgeknipte peterselie bij de puree scheppen. Van de afgekoelde massa balletjes vormen ten grootte van een bitterbal. Ze door losgeklopt ei en paneermeel halen en 10 minuten koel wegzetten. Het frituurvet of de olie verhitten tot 190C. Hierin steeds 4 6 balletjes tegelijk snel goudbruin bakken. Op keukenpapier uit laten lekken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardappelballetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven