Fetasalade met sperziebonen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. De afhalen en koken kan een dag van tevoren.
  2. Ook het marineren van de fetablokjes kun je 1 dag eerder doen.
  3. Laat de fetablokjes uitlekken (hoeveelheid zelf naar smaak bepalen).
  4. Snijd 1 a 3 tomaten in reepjes en roer de tomaten en fetablokjes door elkaar.
  5. Bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden.
  6. Als je wilt doe je wat van de olie van de tomaatjes erbij. (1/2 theelepel is genoeg) Tot gebruik in de koelkast laten.
  7. De schoonmaken en in 2-en breken.
  8. Kook ze in water met , niet te gaar circa 6 minuten tot beetgaar.
  9. Afgieten en af laten koelen.
  10. In koelkast tot gebruik.
  11. schoonmaken, worteltjes eraf en in ringen snijden.
  12. wassen en een beetje van de schil raspen.
  13. uitpersen.
  14. Voor de dressing:
  15. citroensap en de olie en citroenrasp door elkaar mengen met wat en alles naar smaak (of neem een kant en klare dressing) Meng de met de fetablokjes en de .
  16. Doe in een slakom de en schep hierop de sperziebonensalade.
  17. Giet de dressing erover. (Indien gewenst nog geprakt of pijnboompitten erover strooien).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
142 kcal
7%568 kcal
Vetten
38 g.
54%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fetasalade met sperziebonen