Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerrie-komkommersaus recept
Kerrie-komkommersaus recept

Kerrie-komkommersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en snijd ze in ringen. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd hem in ringetjes. Pel de teentjes knoflook. Snijd de komkommers in de lengte doormidden en dan in plakjes. Leg de halve plakjes in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat de komkommer 1 uur uitlekken, spoel ze af en dep ze droog. Verhit de olie in een pan en fruit de uiringen iets bruin. Voeg de peperringetjes, azijn, suiker, kerriepoeder en komkommer toe en pers de knoflook er boven uit. Meng alles goed door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en temper het vuur. Laat de groenten zonder deksel 8 minuten zachtjes koken. Laat de saus afkoelen en schep hem in goed schoon gemaakte glazen potten. Sluit de potten goed af en laat ze 2 weken op smaak komen. Na opening van een pot is de saus een week houdbaar in de ijskast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerrie-komkommersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven