Knolselderij-ragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. De schoonmaken en afborstelen (niet schillen).
  2. Voldoende gewicht (zie ingredientenlijst) van de knol afsnijden en in kleine blokjes snijden.
  3. De blokjes, in een braadpan, goudbruin bakken met 20 gram .
  4. Doe de blokjes in een schaaltje.
  5. De sjalot pellen, fijn hakken en in dezelfde braadpan lichtbruin-glazig bakken met 10 gram .
  6. Doe de gebakken uitjes in een schaaltje.
  7. In dezelfde braadpan een "witte" roux maken van de bloem en de rest van de (35 gram).
  8. Meng in een beker de , de en de fijngeknepen teen knoflook.
  9. Doe de inhoud van de mengbeker (in twee porties) bij de roux en roer goed door, totdat een homogene massa ontstaat.
  10. Roer de inhoud van de beide schaaltjes door de saus zodat een dikke ragout ontstaat.
  11. Maak tenslotte de saus op smaak met vers geperst , -oelek, , en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon en sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon en sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • boter en groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, room
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • groentebouillon en selderijzout kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • boter, melk, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
79 kcal
3%395 kcal
Vetten
12 g.
17%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%5 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knolselderij-ragout