Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kool met cider en appel recept
Rode kool met cider en appel recept

Rode kool met cider en appel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool in vieren. Verwijder de harde kern en snijd/schaaf de kool fijn.
Pel en snipper de ui. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes.
Verdeel over de bodem van de paneerst een laag rode kool, dan de uisnippers, plakken appel, een half kaneelstokje, een kruidnagel (steek deze vast in een partje appel, een deel van de suiker,zout en peper, dan weer kool een laag ui enzovoorts.
Schenk azijn en cider in de pan,breng tot net onder de kook en draai de warmtebron laag. Laat de kool zo 5 kwartier zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Verwijder voor het serveren de stukjes kaneel en de kruidnagels. Meng de boter door de kool.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode kool met cider en appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven