Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tutti-frutti torentje recept
Tutti-frutti torentje recept

Tutti-frutti torentje


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een kom de tutti-frutti in de appelsap ongeveer 8 uur weken (kan een dag eerder). In kom met ruim water de gelantine weken. Intussen in een pan met 3 deciliter weekwater en versgemalen peper, iets kaneel en suiker naar smaak de tutti-frutti in ongeveer 15 minuten gaar koken. In zeef laten uitlekken en vocht opvangen. De gelantine uitknijpen en door het warme weekwater roeren. De zuidvruchten in stukjes snijden en de pruimen ontdoen van de pitten. De kopjes omspoelen met koud water. In elk kopje 1 deciliter vocht schenken, dan een laagje tutti-frutti. Dan weer bij vullen met vocht. Herhalen dat het kopje bijna vol zit. Daarna tot slot het laatste vocht zorgvuldig uitgieten zodat er voldoende gelei tussen het fruit kan komen. In de koelkast tenminste 2 uur laten koelen.
Timbaaltjes enkele tellen in heet water houden. Bordje er op leggen. Samen keren en tutti-frutti op de bordjes laten glijden.

Serveersuggesties

Als nagerecht: Serveer het torentje met vanillesaus met creme fraiche als nagerecht. Als bijgerecht is het lekker bij gebakken kip.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tutti-frutti torentje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven