Tutti-frutti torentje
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- In een kom de tutti-frutti in de ongeveer 8 uur weken (kan een dag eerder).
- In kom met ruim water de gelantine weken.
- Intussen in een pan met 3 deciliter weekwater en versgemalen , iets en naar smaak de tutti-frutti in ongeveer 15 minuten gaar koken.
- In zeef laten uitlekken en vocht opvangen.
- De gelantine uitknijpen en door het warme weekwater roeren.
- De zuidvruchten in stukjes snijden en de pruimen ontdoen van de pitten.
- De kopjes omspoelen met koud water.
- In elk kopje 1 deciliter vocht schenken, dan een laagje tutti-frutti.
- Dan weer bij vullen met vocht.
- Herhalen dat het kopje bijna vol zit.
- Daarna tot slot het laatste vocht zorgvuldig uitgieten zodat er voldoende gelei tussen het fruit kan komen.
- In de koelkast tenminste 2 uur laten koelen.
Timbaaltjes enkele tellen in heet water houden. - Bordje er op leggen.
- Samen keren en tutti-frutti op de bordjes laten glijden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tutti frutti met kwarkvla420m
-
Recept
Frutti de gelantina46u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 7 kcal | 0% | 28 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |