Tzatziki

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Tzatziki (niet tzaziki , dat wordt vaak verkeerd geschreven waardoor het zoeken naar een recept minder goed lukt!).

    Van te voren, als eerste:
    Rasp een grote komkommer in zijn geheel met een kaasrasp.
    Leg dit in een theedoek om uit te lekken.
  2. Af en toe even op drukken, zodat meeste vocht eruit gaat.
    Daarna meng je:
    +- 800 ml.
  3. , alle -rasp met (verse) naar eigen smaak en (verse) naar eigen smaak en eventueel muntblad met en naar eigen smaak.

    Goed mengen.

    Naar eigen smaak toevoegen, omdat het voor ieder anders is.
  4. Liever eerst wat te weinig; je kunt altijd nog wat toevoegen! (Eruit halen niet meer!)
    Zelf heb ik verse fijn geknipte en verse fijn gesneden muntblad gebruikt, de rest allemaal poeder / droge vorm.

    Als laatste toevoegen, zoveel als dat je zelf lekker vindt.
  5. Vers en droog, beiden kunnen.

    Met Griekse salade (verse groenten) en stokbrood lekker, ook met kebab en stokbrood heerlijk!
25
25
25

Variaties op Tzatziki

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tzatziki
VariatieAantalGang
Tzatziki14Bijgerechten
Tzatzikisaus2Sauzen en marinades
Verse tzatziki1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in griekse yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
34 kcal
1%136 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tzatziki