Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensvlees op z'n Vietnamees recept
Varkensvlees op z'n Vietnamees recept

Varkensvlees op z'n Vietnamees


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Snijd de ui, knoflook, gember en peper fijn.

2. Bak het vlees aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met peper. Haal het vlees uit de pan zodra het aan alle kanten bruin gebakken is. Bak de ui, gember en peper aan in het bakvet van het vlees. Laat dit een paar minuten op halfhoog vuur bakken.

3. Voeg dan alle specerijen en de knoflook toe. Laat dit een minuutje meebakken. Voeg dan de rode wijnazijn, vissaus, ketjap en goela djawa (bruinesuiker) toe. Wees voorzichtig met de vissaus, deze is vrij zout.
Je kunt beter later nog wat toevoegen mocht het gerecht nog wat nodig hebben.
Doe er nog een kopje water bij en breng de saus aan de kook in een pan.
Doe vervolgens het vlees weer terug in de pan.
Het vlees moet ongeveer voor de helft onder staan in de saus, als dit niet zo is kun je nog een beetje heet water toevoegen.
Breng de saus weer aan de kook en laat het ongeveer 2 tot 4 uur, op laag vuur, zachtjes stoven.
Zodra het vlees gaar is kun je de saus verdikken.
Haal het vlees en de steranijs uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
Laat heel even doorkoken en voeg dan het vlees weer toe.
Proef de saus, en voeg eventueel nog wat zout (of vissaus) en peper toe.

Serveren bij gebakken aardappels of rijst

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensvlees op z'n vietnamees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven