Sajoer dajak (varkensvlees met groente)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Rasp
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in dobbelstenen van 2½ cm.
Maak de en kool schoon en snijd deze in fijne stukjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn
Schil de en rasp deze fijn
Maak een 5 deciliter van wat varkenskrabben.
Meng het vlees met de , , , sambal, , knoflook en door elkaar en kneed dit even met de hand.
Laat het ± 1 uur in de koelkast marineren.
Breng de aan de kook met de gemberrasp.
Voeg het gemarineerde vlees met de kruiden aan de toe en laat het geheel een ½ uur koken.
Voeg er als het vlees nog net niet gaar is (proeven!) de kool aan toe, telkens met een hand vol tegelijk.
Schep het geheel goed door elkaar
Laat de kool zonder deksel 2 minuten meekoken en zet het gas dan uit.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkensvlees met taugé en prei445m
-
Recept
Sate padang (varkensvlees)41u45m
-
Recept
Lotek Djawa (gemengde groente met aardappelsaus)455m
-
Recept
Varkensvlees op z'n Vietnamees44u
-
Recept
Snelle Sajoer Boontjes420m
-
Recept
Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, sambal trassi, bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal trassi en bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal trassi
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in sambal trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal trassi
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 217 kcal | 10% | 868 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |